Skip to main content

Neem contact op!

Wilt u één of meerdere windmeters huren en bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? 
Of wilt u zich gewoon verder oriënteren? We gaan graag met u in gesprek!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Veelgestelde vragen

Kan ik bij jullie alleen huren?

Ja, u kunt bij ons geen windmeter kopen. We zijn erg flexibel in de lengte van een huurperiode. Zowel voor korte termijn als langer dan een jaar of op projectbasis, bij ons is het allemaal mogelijk. Samen bespreken we uw wensen en bepalen we hoe lang u één of meerdere van onze windmeters nodig heeft.

Komen jullie de windmeter brengen of kan ik hem zelf ophalen?

Beide opties zijn mogelijk. Wij kunnen de windmeter op locatie bezorgen, laten bezorgen of u kunt de windmeter zelf ophalen. Voor het ophalen geldt hetzelfde. Wij kunnen de windmeter persoonlijk ophalen, maar het is ook mogelijk om deze op te sturen of zelf terug te brengen.

Helpen jullie met installeren?

Een windmeter is erg gemakkelijk te installeren. Hiervoor ontvangt u van ons een speciale handleiding. Zo kunt u zelf de windmeter eenvoudig ophangen. Wilt u dit liever door ons laten doen? Dat is ook mogelijk! Wij kunnen montage en demontage desgewenst voor u verzorgen.

Is er voor langere huurperiodes een tussentijdse controle?

De windmeters worden niet constant proactief door ons gemonitord. Wel kunnen wij op afstand de parameters van het systeem controleren. Mocht er zich een probleem voordoen, dan kunt u ons bellen en zullen we voor u paraat staan. Huurt u een windmeter voor een hele lange periode? Dan zullen we wel een controle op locatie uitvoeren.

Hoe groot is een windmeter?

Alle details over de windmeter vindt u in de PDF met productspecificaties.

Hoe werkt het online portal?

Het portal is de backend van de windmeters. Een stukje administratie wat nodig is om de gegevens goed uit te kunnen lezen. Het portal biedt verschillende opties om uw windmeter te personaliseren. Zo kunnen we uw windmeter een naam geven en deze koppelen aan een evenement. Dit kan handig zijn als u meerdere meters hebt op één evenement.

Huurt u voor een kortere termijn één of meerdere windmeters bij ons? Dan krijgt u een link waarmee u die windmeter(s) kunt uitlezen. Wij richten dan de backend in (e-mail, telefoon, notificatiesnelheid etc.). De link kunt u ook binnen uw organisatie delen zodat iedereen de actuele windmetingen kan inzien.

Huurt u voor een langere periode één of meerdere van onze windmeters? U krijgt dan uw eigen inloggegevens voor het portal en kunt dan zelf de backend inrichten. Het is dan ook mogelijk om zelf links te genereren en delen om uw windmetergegevens in te zien. Voor het inrichten van de backend en alle bovengenoemde informatie ontvangt u een handleiding, zodat u gelijk zelf aan de slag kunt.

Voor zowel lange- als kortetermijnhuur is het mogelijk om API’s aan te vrageh zodat de gegevens van de windmeter direct worden ingeladen in uw eigen website of dashboard. Dit hoeft dan niet meer via onze website en u hoeft dan niet meer in te loggen in ons portal. Dat scheelt u weer een stap! API’s worden verstrekt tegen een vaste vergoeding.

Kan ik overal kijken naar de windmetingen?

Jazeker! Wanneer u zelf beschikt over de inloggegevens van ons portal, kunt u de windmeter uitlezen. Wilt u dat anderen (van uw organisatie) ook kunnen meekijken, dan kan er een link gedeeld worden. Iedereen die beschikt over deze speciale link naar de windmetingen (die u van ons ontvangt of zelf kunt genereren), heeft altijd toegang tot de meest actuele gegevens van de windmeter. 

Hoe lang kan ik een windmeter huren?

Er is geen maximale huurperiode. Wel hanteren wij, vanwege het administratieve werk bij een verhuur, een minimale huurperiode van een week. Is uw evenement slechts een weekend? Dan betaalt u dus een weekprijs.

Kan ik meerdere windmeters huren?

Dat kan zeker! U kunt bij ons huren zolang de voorraad strekt, de ervaring leert dat wij altijd beschikken over voldoende windmeters om al onze klanten te voorzien. 

Hoe actueel zijn de metingen?

Onze windmeters geven altijd een actuele windmeting. Er is slechts een paar seconden nodig om de windmeting vanuit de locatie naar de server te brengen. Hierdoor kunt u de meest actuele windsnelheid meten. Ook krijgt u altijd een overzichtsgrafiek van de windsnelheden in de afgelopen tijdsperiode. Het is mogelijk om deze gegevens vanuit onze website te downloaden in een CSV-bestand.

Heeft de windmeter internet nodig?

Om een actuele windmeting te geven heeft de windmeter inderdaad internetverbinding nodig. Er zit een internetconnectie in het apparaat zelf, maar het is ook mogelijk om de windmeter bedraad aan te sluiten. Mocht de bedrade netwerk-infrastructuur wegvallen, dan zal de windmeter weer terugvallen op zijn mobiele verbinding.

Is de windmeter verzekerd?

De windmeter is niet verzekerd, dit dient u zelf te doen. Als er schade ontstaat ligt de aansprakelijk dan ook bij uzelf. Meer hierover kunt u lezen in onze algemene voorwaarden.

Hoe weet ik of mijn windmeter (niet meer) werkt?

Elke windmeter is uitgerust met een lamp aan de buitenzijde van de kast. Deze lamp geeft de status van de windmeter weer. Hij knippert groen wanneer alles in orde is. Wanneer er een probleem is, zal de lamp een bepaalde kleur knipperen. Aan de binnenkant van de deksel vindt u een legenda met kleuren, deze geven de soorten foutmeldingen aan. Uiteraard kunt u ons altijd bellen om navraag als de windmeter een foutmelding geeft.

Wat als mijn windmeter niet werkt?

Wanneer u een windmeter van ons huurt, kunt u ervanuitgaan dat het product in goede conditie verkeert. Als er onverhoopt toch een probleem is kunt altijd contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen helpen.  

De windmeters maken gebruik van het sterkste openbare netwerk van de telecomproviders. Door grote drukte kan het voorkomen, dat er geen internetverbinding tot stand gebracht kan worden. Hierdoor is de windmeter (tijdelijk) niet online uit te lezen. Alle data worden ten alle tijden ook lokaal opgeslagen. Wanneer de dataverbinding wordt hersteld, zal de windmeter alle data weer synchroniseren met de server. Om dit probleem te voorkomen, kunt u ook de windmeter bedraad aansluiten op uw tijdelijke evenementennetwerk.